Het Corolla AE92 GT-S Project

Een website over mijn lopende project

Nederlandse vlag Engelse vlag

Rubber bussen ophanging verwijderen

In de ophanging van de Corolla wordt gebruik gemaakt van rubber bussen wanneer de verschillende onderdelen aan elkaar verbonden worden. Dit zorgt voor minder herrie en wat meer comfort tijdens het rijden.

 

Maar rubber onderdelen vergaan na verloop van tijd en ook willen ze na verloop van tijd en constant dezelfde bewegingen wat vervormen.

Zaak dus om deze te vervangen voor een wat frisser weggedrag. Echter wil ik ze niet vervangen voor origineel rubber onderdelen, maar voor PolyUrethaan bussen. Deze zijn nog steeds flexibel genoeg om de grootste klappen op te vangen, maar zijn harder dan het originele rubber, zodat het contact met de weg weer net even wat beter wordt.

 

Maar daarvoor zullen de originele rubber bussen verwijderd moeten worden.

Nu zijn deze eigenlijk niet echt gemaakt om vervangen te worden. Men vervangt eerder het complete onderdeel dan enkel en alleen de bussen die erin zitten.

Maar met een werkplaatspers en wat hulpmiddeltjes komen ze er toch wel degelijk uit.

 

Achterste naafhouders met bussen

 

verbidingsstangen achterzijde

 

voorste draagarmen

 

En als ik dan toch met de ophanging bezig ben bij de werkplaatspers, dan is het een kleine moeite om ook meteen de wiellagers en de naven eruit te persen.

 

wiellagers voor

 

Wiellagers achter

 

Toen dat eenmaal mooi uit elkaar lag konden alle spullen van de ophanging naar de straler gebracht worden die ze vervolgens ook nog eens zou pedercoaten in de door mij gewenste kleur. Om het er toch allemaal weer een beetje af fabriek uit te laten zien heb ik gekozen voor RAL 9004 signaal zwart.

 

Gepoedercoate ophangingsdelen