Het Corolla AE92 GT-S Project

Een website over mijn lopende project

Nederlandse vlag Engelse vlag

De carrosserie

Er is al heel wat werk in de carrosserie gaan zitten. De auto is in 1988 gebouwd en heeft daarmee al een heel leven achter zich.

Toen ik de auto kocht heb ik natuurlijk wel naar de bekende plekken gekeken (de dorpels voor zover ik die achter de sideskirts kon zien, de wielkastranden, onder de auto, etc) en dat zag er toen allemaal best aardig uit.

 

Vervolgens kwam de demontage waarbij ik achter de sideskirts al wat plekjes vond, maar verder was de carrosserie in opvallend goede conditie. Het grote zwakke punt van dit type auto is hoe roestgevoelig ze zijn. Op diverse internationale forums kwamen er soms behoorlijke horror verhalen naar boven als het ging om roest bij deze auto's.

 

En toen ik eenmaal echt met de carrosserie aan de gang ging bleken er toch enkele dingen niet te kloppen. Er kwam een schade verleden naar boven dat toch omvangrijker bleek te zijn dan in eerste instantie gedacht en wat niet opgelost kon worden met enkel een paar nieuwe panelen.

 

Hoe ik dit alles aangepakt heb valt te lezen op deze pagina's. Via onderstaande links kun je naar de betreffende pagina's waar het hele verhaal te lezen is met alle foto's die tijdens het proces genomen zijn.