Het Corolla AE92 GT-S Project

Een website over mijn lopende project

Nederlandse vlag Engelse vlag

Bekleding

Toen ik de auto kocht was deze in best redelijk staat. Maar het interieur was er nog het ergste aan toe. De bestuurdersstoel was gescheurd en uitgezakt en alles was gewoon een beetje groezelig en het zag er allemaal wat versleten uit.

Bovendien was het interieur bekleed met een erg saai grijs stofje. Het was dus vanaf het begin al duidelijk dat de boel opnieuw bekleed zou moeten worden.

 

Nu heb ik het geluk dat mijn broertje een opleiding voor autostoffering heeft gevolgd en daar een part-time bedrijfje in heeft opgestart. Hij zal dus mijn complete auto naar mijn persoonlijke wensen kunnen gaan bekleden.

Ik heb reeds een keer met hem rond de tafel gezeten en eens overlegd wat ik allemaal wilde en wat er mogelijk was, een paar staaltjes bekeken en het een en ander uitgezocht.

Het zal niet superspannend of erg origineel worden, maar wel mooi en strak en wat er naar mijn mening goed bij deze auto past: Zwart leer met rode stiksels.

 

En de eerste kleine lading met kleine onderdelen heeft hij reeds voor me opnieuw bekleed. Zo had ik al een keer een mooie vervanging van het lelijke USDM stuur weten te bemachtigen uit Japan. Een Sprinter Trueno stuur:

 

Sprinter Trueno stuurwiel

 

Deze was reeds met leer bekleed, maar dat had al betere tijden gezien. Bovendien was het midden van het stuur nog van plastic. Ik vind het mooier als alles wat meer een geheel zou zijn, dus heb ik hem gevraagd bij het stuur ook het plastic midden gedeelte te bekleden met hetzelfde leer als de rest van het stuur.

Het resultaat zag er prima uit, helemaal zoals ik het wilde hebben! Bovendien had hij nog wat restjes luxe Nappa leer liggen. Dat heeft hij voor het stuur gebruikt wat er erg mooi uitziet en bovendien erg fijn en zacht aanvoelt.

 

Sprinter Trueno stuurwiel opnieuw bekleed

 

Trueno logo

Het mee beklede midden gedeelte.

 

Rode stiknaden

Het geheel netjes met mooi contrasterende rode stiksels afgestikt.

 

Ook mijn zelf gemaakte handremhendel heeft hij onder handen genomen. Ik had er al eens een stuk zwarte tape omheen gewikkeld om een idee te krijgen hoe het zou staan als ook de hendel bekleed zou worden.

In het echt bekleed en met rode stiksels afgewerkt ziet het er perfect uit en past het prima bij de rest van het interieur!

 

Handremhendel leer bekleed  Stiksels handremhendel

 

De middenconsole heeft een armleuning. Deze armleuning kan omhoog geklapt worden en daaronder zit een opbergruimte. Maar je arm steeds op zo'n stuk plastic laten leunen is niet echt comfortabel. Dus heb ik mijn broertje gevraagd deze eerst met iets zachts te bedekken voordat hij het met hetzelfde zwarte leer zou bekleden.

En uiteraad werd alles weer netjes afgewerkt met rode stiksels.

 

Beklede armleuning

 

De rest van het interieur zal spoedig volgen en zodra er iets nieuw bekleed is zal ik dat hier natuurlijk laten zien.