Het Corolla AE92 GT-S Project

Een website over mijn lopende project

Nederlandse vlag Engelse vlag

Revisie 4A-GE

Na het demonteren had ik verschillende onderdelen van de 4A-GE motor naar een motorrevisiebedrijf gebracht. Helaas heb ik daardoor niet zoveel foto's van het hele revisieproces zelf. Maar ik zal op deze pagina wel even vertellen wat er allemaal gedaan is.

 

Onderdelen bij revisiebedrijf

De spullen die ik bij het motorrevisiebedrijf heb achtergelaten.

 

Ik had met het revisiebedrijf afgesproken dat ze eerst de nodige onderdelen zouden bekijken en alles na zouden meten om te kijken hoe het blok er nu werkelijk aan toe was en wat er precies moest gaan gebeuren om het blok weer in nieuwstaat te krijgen.

 

Na een paar dagen kreeg ik een telefoontje met de bevindingen. Aan de hand daarvan hebben we een plan de campagne opgesteld en konden ze ermee aan de slag.

 

Uiteindelijk is het volgende aan het motorblok gebeurd:

Ook heben ze de kop reeds voor me in elkaar gezet. Ik ging namelijk een set nieuwe HKS 264º nokkenassen gebruiken en daarvoor moesten alle kleppen opnieuw afgeshimd worden.

Dat had ik natuurlijk ook zelf kunnen doen, maar die mannen hebben een grote bak met alle maten shims liggen, terwijl ik steeds naar de dealer had gemoeten om verschillende maten te laten bestellen. Dus al met al leek dit me wat makkelijker.

 

Ik ben tussendoor nog eens gaan kijken bij het revisiebedrijf hoe het ermee stond en toen konden ze me het volgende al laten zien.

 

Kale cilinderkop  Klepzittingen

Een compleet gedemonteerde en gereinigde cilinderkop.

 

Gehohnde cilinderwanden

Een gereinigd en opgeboord en grof gehoond cilinderblok.

 

Nieuwe zuigers

Nieuw bestelde 0.50mm overmaatse zuigers.

 

Na een tijdje kon ik alle onderdelen weer ophalen, waarna ik ze meteen meegenomen heb naar mijn toenmalige werk om de boel nog wat te stralen en waar nodig nog bij te werken etc.

 

Gereviseerde cilinderkop en cilinderblok

Een volledig gereviseerde cilinderkop en cilinderblok, gestraald en voorzien van een kleurtje.

 

Nieuwe zuigers aan drijfstangen

Nieuwe zuigers op de zuigerstangen.

 

Nu al het machinale werk aan de verschillende onderdelen van het motorblok gedaan waren kon ik een en ander weer in elkaar gaan zetten. Dit valt allemaal te lezen op de 'opbouw' pagina.