Het Corolla AE92 GT-S Project

Een website over mijn lopende project

Nederlandse vlag Engelse vlag

Links

Tijdens dit project heb ik natuurlijk ook heel wat uurtjes op het internet besteed met het zoeken naar informatie en onderdelen. Tijdens dat on-line surfen ben ik natuurlijk een hele hoop onzin tegen gekomen. Maar ook een websites met nuttige informatie of goede plekken voor onderdelen.

Om het jullie allemaal wat makkelijker te maken wil ik op deze pagina graag enkele van deze links delen. Zo staan ze overzichtelijk bij elkaar en zijn ze goed te vinden.

 

 

Corolla websites:

 

CorollaClub NL: www.corollaclub.nl

Dé site voor elke Nederlandse en Belgische Corolla en Auris liefhebber!

 

Ae92 Owners Club: www.ae92ownersclub.co.uk

Een internationale club van liefhebbers van de E9 series Corolla.

 

Toyota Nation: www.toyotanation.com

Internationale site voor Toyota liefhebbers met een uitgebreid forum met een een aparte sectie voor de 6e generatie Corolla.

 

Russel 'Ozone' site: www.ozone2000.com

Site van de Amerikaanse Russel aka Ozone. Veel nuttige informatie over de AE92 coupé waarin hij reeds een keer een 4A-GZE geswapt heeft. Hij is nu druk doende om de V6 uit een Solara in zijn Corolla GT-S te schoenlepelen.

 

AE92 society Facebook pagina: www.facebook.com/groups/ae92society

De facebook pagina van de internationale AE92 Society. Worden ook regelmatig interessante onderdelen aangeboden.

 

 

Forums:

(Ik ben op al deze fora actief onder mijn alias: Blof-fan)

 

Het Nederlandse Corolla forum: www.corollaforum.nl

Actief forum met een redelijk aantal leden en veel kennis over diverse generaties Corolla's.

 

AE92 Owners Club forum: www.corollaownersclub.co.uk

Onderdeel van de britse website. Een iets minder actief forum, maar een trouwe groep posters kunnen de meeste vragen wel voor je beantwoorden.

 

Toyota Nation forum: www.toyotanation.com

Een forum voor alle Toyota liefhebbers, maar elke generatie Corolla heeft er zijn eigen sectie. Redelijk actief en veel internationale kennis.

 

Club4AG forum: www.club4ag.com

Voor echte technische vragen kun je op dit forum terecht. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de focus vooral op motorisch gebied. De mensen daar hebben werkelijk alles al eens gedaan of geprobeerd en er is dus veel te leren.

 

 

Webshops:

 

Fensport: www.fensport.com

Britse webshop met een groot assortiment performance onderdelen voor Toyota's. Wel oppassen met de prijzen die in Britse ponden staan.

 

Biesheuvel autosport: www.biesheuvel.nl

Nederlandse webshop met groot assortiment met autosport onderdelen.

 

Phoenix tuning: www.phoenix-tuning.com

Amerikaanse webshop voor automotive instrumentarium en elektronica. Hier heb ik ook mijn Dakota Digital meters vandaan.

 

Frozenboost: www.frozenboost.com

Webshop gespecialiseerd in onderdelen voor water-to-air intercooler systemen.

 

Manon Racing Products: http://www.mrpltd.co.nz/

Nieuw Zeelands bedrijf gespecialiseerd in performance onderdelen. Ze ontwikkelen en testen hun zelf ontwikkelde producten in hun eigen AE92 Corolla Levin. Hebben heel veel mooie spullen voor de 4A-GE en de AE92 en even rondkijken in hun goed gesorteerde webshop kan je heel erg hebberig maken!

 

 

Onderdelen:

 

C.A.R. Toyotaparts: www.car.nl

Nederlands autodemontagebedrijf gespecialiseerd in Toyota's. Kunnen naast een zeer groot assortiment gebruikte onderdelen ook nieuwe onderdelen leveren tegen een gunstige prijs.

 

Nengun: www.nengun.com

De mensen achter Nengun kunnen voor je bieden op onderdelen die je wilt kopen op Yahoo auctions Japan en vervolgens het transport voor je regelen.

Ook verkopen ze nieuwe onderdelen voor diverse Japanse auto's.

 

ToyoDIY: www.toyodiy.com

Internationale website vergelijkbaar met het EPC (Electronic Parts Catalogue) systeem van Toyota zelf. Hierin kun je voor nagenoeg alle Toyota's alle onderdeelnummers opzoeken voor werkelijk elk onderdeel van jou Toyota.

 

Bogijn: www.bogijn.nl

Nederlandse webshop van een groothandel in auto onderdelen met veel kwalitatief goede automotive onderdelen voor een gunstige prijs. Er kan zelfs op originele Toyota onderdeelnummers gezocht worden naar betaalbaardere alternatieven.

 

 

Techniek:

 

Club4AG: www.club4ag.com

Internationale website voor en door Toyota enthousiastelingen. Veel kennis en informatie over de 4A-GE aanwezig, hoewel de website de laatste jaren meer aan het verschuiven is richting de GT86.

 

Billzilla: www.billzilla.org

Bill Sherwood is een Australiër met een grote interesse en kennis van techniek. Staat goed bekend binnen Toyota kringen. Heeft veel ervaring met Toyota's en lichte raceauto's met Toyota onderdelen. Heeft veel over algemene autotechnieken, tuning en de 4A-GE in het bijzonder beschreven.

 

 

Overigen, aan het project verwant:

 

Toyota dealer de Jonge: www.toyota-dejonge.nl

Website van mijn lokale Toyota dealer met vestigingen in Vlissingen en Goes. Aardige mensen en nooit te beroerd om te helpen. Ze hebben me door de jaren heen ook al aan veel nieuwe onderdelen geholpen.

 

Insight Doorsnedes: www.insightdoorsnedes.nl

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden maak ik met mijn eigen part-time bedrijfje ook (technische) open gewerkte modellen voor mijn klanten. Vaak zijn dit scholen of automotive bedrijven. Op de site staan ook veel foto's van interessante projecten die ik reeds gedaan heb zoals een Volkswagen DSG of Prius hybride versnellingsbak. Maar ook een compleet Toyota 4A-FE motorblok.

 

Autobekleding Thierry Wattel: www.autobekleding-tw.nl

Website van het part-time bedrijfje van mijn broer. Hij repareert en bekleed auto interieurs. Hij doet ook alle interieur delen van mijn auto. Neem vooral een kijkje op zijn website met veel foto's van interieur delen die hij al heeft gedaan.

 

Project Binky! (Bad Obsession Motorsport): http://www.badobsessionmotorsport.co.uk/

Een motorsport bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Niet direct verwant aan het project, maar ik wilde jullie dit net onthouden. Deze mannen zijn namelijk bezig met een absoluut briljant project om de aandrijflijn van een Toyota Celica GT4 in een Austin mini te fabriceren. Dat doen ze op briljante en ludieke wijze.

Een absolute aanrader! Pak wat te drinken erbij, ga er eens goed voor zitten en kijk alle afleveringen van hun video blog. Je zal al snel fan zijn van deze mannen.

 

Automobiles of the early 20th century: https://www.partsgeek.com/mmparts/automobiles_of_the_early_20th_century.html

Een jongeman genaamd Alex Jacobs uit Portland Oregon USA stuurde me een mailtje dat hij een mooie website had gevonden over de geschiedenis van de auto. Die moest ik natuurlijk even met jullie delen!