Het Corolla AE92 GT-S Project

Een website over mijn lopende project

Nederlandse vlag Engelse vlag

Nieuws

03-01-2021

 

Ook 'de monteur' pagina is bijgewerkt. Ik heb inmiddels alweer een poosje een andere baan, dus is dit bijgewerkt op deze pagina.

 

En ik was bijna vergeten om te vertellen dat ik dit jaar ook nog enkele onderdelen bij elkaar gesprokkeld heb.

 

Zo ben ik dit jaar nog een iets gedetailleerder gaan kijken naar wat ik nu precies wil gaan doen met de 4A-GZE en wat ik daar nog voor nodig ga hebben. Ik had al een paar plannen, maar daar is er nu weer eentje bijgekomen.

Ik wil op de motor graag een Drive-By-Wire setup gaan gebruiken, en daarvoor leek de OEM setup van Toyota voor de GT86 wel geschikt. Via Ebay heb ik een gasklephuis en gaspedaal van een GT86 kunnen vinden voor een aantrekkelijke prijs an naar Nederland laten komen.

 

GT86 DBW throttle setup

 

En vanuit Japan is er enkele weken geleden ook nog een pakketje binnen gekomen.

Hoewel ik al eens eerder een setje automatisch inklapbare buitenspiegels vanuit Japan had laten komen, vond ik op een Japanse veiling site nog een mooie set voor een zeer aantrekkelijke prijs. Die kon ik niet laten liggen en heb ik laten verzenden.

Het mooie van een reserve setje is dat deze beide sets RHD zijn en dus ook RHD georienteerde spiegelglazen gebruiken. Aangezien deze spiegelglazen dezelfde vorm hebben als die van onze europese spiegels wil ik proberen het spiegelglas van EUDM spiegels over te zetten in de JDM spiegels.

En mocht dit nu om een of andere reden niet lukken of daarbij per obegeluk het mechanisme binnenin beschadigen, dan heb ik nog een goede set liggen die ik dan kan gebruiken.

 

Ze zeggen wel eens: Geen betere raad dan voorraad!

 

JDM spiegels 

 

 

 

02-01-2021

 

Om te beginnen wil ik iedereen al het beste toewensen voor het nieuwe jaar. 2020 is voor iedereen een vreemd en uitdagend jaar geweest, dus laten we hopen dat 2021 alleen maar mooiere en betere dingen zal brengen.

 

En hoewel ik het afgelopen jaar de website niet bijzonder up-to-date heb gehouden, betekent dat niet dat ik het hele jaar alleen maar op m'n luie reet heb gezeten.

 

Terwijl ik de website aan het updaten was, heb ik meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele nieuwe pagina's aan de website toe te voegen!

Omdat het opslaan van de verschillende onderdelen intussen best een heel proces is geworden, heb ik een speciale pagina hieraan gewijd, zodat anderen misschien lering kunnen trekken uit hoe ik het door de jaren heen zelf heb moeten leren.

Je kunt hier alles over lezen op de nieuwe pagina: Onderdelen opslaan

 

En omdat ik bij de verhuizing eens geinventariseerd heb wat ik nou allemaal aan onderdelen heb liggen, ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik ook diverse onderdelen heb die ik niet meer ga gebruiken bij mijn auto.

Dus heb ik ook een 'te koop' gedeelte op deze website in het leven geroepen. Er is ook een link naar deze pagina opgenomen in de navigatiebalk aan de linkerkant van de website.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar enkele onderdelen, neem dan vooral ene kijkje op deze pagina: Te koop pagina.

 

Maar in de loods is intussen ook nog het een en ander gebeurd:

Na de grote verhuizing zijn we nog een poos bezig geweest om de werkplaats in te richten en alles een plekje te geven.

Ik heb ook meteen geinvesteerd in nieuwe gereedschap en ik ben bezig geweest om een nieuwe werkhoek in te richten, met nieuwe, zelfgemaakte werkbanken. 

 

new workbench

 

new workbench ready

 

 

Aan de auto zelf is ook nog wat werk verricht. Ik had diverse onderdelen weer aan de auto gebouwd om ze eenvoudig allemaal in een keer te kunnen verhuizen. Intussen zijn al deze onderdelen weer gedemonteerd en veilig opgeslagen. De carrosserie kon zodoende ook weer in de rottisserie gehangen worden om weer aan te kunnen werken.

 

project car moved   Project car in rotisserie

Van iets wat weer enigszins op een auto begon te lijken, naar een kale carrosserie in het draaispit.

 

Parts in storage   parts in storage

Op maat gemaakt kratjes om de diverse grotere onderdelen van de auto op te kunnen slaan.

 

En ik heb ook weer enkele zeldzame onderdelen weten te vinden. Zo kwam ik per toeval een bijzonder zeldzame, bijna complete set lampen tegen voor de Sprinter Trueno zenki bumper.

Daar heb ik natuurlijk niet lang over hoeven twijfelen en heb deze naar Nederland laten versturen.

 

Trueno Zenki bumper lights

 

Al met al geen schokkende updates, maar ik wilde wel even laten weten dat het project nog steeds in leven is en langzaam door gaat.

Ik hoop dat jullie de nieuwe webpagina zullen bekijken, met name de nieuwe te koop pagina's!

 

Ik zal proberen dit jaar wat meer updates te plaatsen op de website, dus hou deze site in de gaten!

 

 

10-11-2019

 

Goed, zoals je aan de datums reeds kan zien, is het alweer veel te lang geleden sinds de laatste update op deze website.
Wees gerust, het project loopt nog steeds! Maar er zijn het afgelopen jaar wel wat veranderingen geweest die veel van mijn tijd in beslag genomen hebben en hun weerslag hadden op het project.

Zo ben ik (weer) verhuisd naar een andere loods, waar weer een hele werkplaats opgezet moest worden.

     

 

Maar intussen heb ik de draad weer opgepakt. Het werk aan de auto zal binnenkort weer beginnen, maar eerst de website maar weer eens een beetje up to date brengen.

 

Zo heb ik het laatste werk dat ik verricht heb voor de verhuizing aan de bekleding van de kofferbak bijgewerkt op de betreffende pagina.

 

 

Ook heeft de fotogallerij op de website er een hele poos uit gelegen. Waardoor heb ik helaas niet kunnen achterhalen, met als resultaat dat ik de hele gallerij opnieuw op heb moeten zetten. Inmiddels werkt dit weer, maar er moeten nog een kleine 1200 foto's toegevoegd worden. Dat gaat dus nog even duren, maar komt ook weer goed.

 

Houd de website en de Facebook pagina in de gaten voor meer updates!

 

04-08-2018

 

Nu de accu verplaatst is, moest ook de bekleding van de kofferbak aangepast worden. Ik ben hier nog niet mee klaar, maar toch wilde ik alvast delen hoe dit tot dusver gaat.

Er is daar een nieuwe pagina voor aangemaakt in de reeds gedaan/interieur pagina's.

 

nieuw accu paneel

 

 

06-05-2018

 

Het was alweer even geleden, maar ik heb niet stil gezeten. Omdat ik het lassen aan de carrosserie wel even beu was, besloot ik om eens even wat anders te gaan doen om het leuk te houden.

De accu moest nog verplaatst worden naar de kofferbak en dat leek me een leuk klusje om eens te tackelen.

Er is daar een nieuwe pagina voor aangemaakt in de reeds gedaan/diverse pagina.

 

Ook is het fotoalbum weer bijgewerkt tot de meest recente foto's.

 

laswerk kont auto schoongestraalde wielkuip

 

 

06-08-2017

 

Er zijn weer updates geplaatst in de carrosserie pagina's.

Op de pagina over het doorlassen van de carrosserie is een update geplaatst over de laatste stand van zaken en ook de pagina gewijd aan het laswerk is geupdate.

 

laswerk kont auto schoongestraalde wielkuip

 

 

27-07-2017

 

Het is alweer even geleden sinds de laatste update, veel tijd voor de auto heb ik de afgelopen maanden dan ook niet gehad.

Maar inmiddels heb ik weer wat meer tijd en ben ik weer even met de auto bezig geweest. Hij hangt weer in de draaibrug zodat ik de laatste roest kan verwijderen uit de wielkast rechtsachter.

Zodra daar wat vorderingen in zijn zal ik deze uiteraard hier op de website toevoegen.

 

Een ander nieuwtje is dat er nu ook een aanvulling is op de website. En wel in de vorm van een facebook pagina, speciaal voor het coupé project!

 

Ik zal die pagina voornamelijk gebruiken om op een eenvoudigere manier mensen op de hoogte te houden van de dingen waar ik mee bezig ben en kleine berichten tussendoor.

Alle foto's en beschrijvingen blijf ik uiteraard hier op de website plaatsen, zodat ze elkaar mooi aanvullen.

 

Dus ik zou zeggen, like de facebook pagina om helemaal op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond het project.

 

 Facebook logo

 

 

05-03-2017

 

Er zijn weer wat pagina's bijgewerkt. Zo is op de laswerk 2015 pagina te lezen wat er laatst allemaal aan de carrosserie hersteld is en is op de naden lassen pagina te lezen hoe het daarmee staat.

 

reparatie achterzijde doorlassen binnenzijde

 

 

29-01-2017

 

Ik heb weer enkele technische artikelen toegevoegd aan de website. Wil je weten wat de Lambda sensor precies doet en hoe deze werkt? Dan is dit nu te vinden op de 'techniek & Termen' pagina's op deze website.

Hetzelfde geld voor de wideband Lambda sensor en de Multiriem.

 

 

27-12-2016

 

Er is weer wat laswerk verricht aan de auto. Een rot stuk bij de achterste wielkuip moest gerepareerd worden en dat was een aardige uitdaging vanwege de complexe vormen in dat gedeelte. Weten hoe dat ging? Je kunt het lezen op de laswerk 2015 pagina!

 

Gapend gat in de wielkast

 

 

18-12-2016

 

Er zijn weer enkele techniek pagina's bij gekomen. Vanaf vandaag kun je weer alles lezen over de Bougie, Blueprinten, de 4A-GE 20V Silvertop en Blacktop motoren en ook over de term Bluetop.

Wil je meer over deze onderwerpen weten, bezoek dan de betreffende pagina's onder het kopje techniek & termen.

 

 

12-12-2016

 

Ik ben langzaam aan weer begonnen met het maken en plaatsen van de techniek pagina's. Dit kost nog een heleboel tijd en zullen dus maar mondjesmaat weer terug geplaatst worden op de website.

Maar 2 pagina's zijn inmiddels weer on-line! Je kunt weer alles lezen over de 4A-GE and 4A-GZE motoren op de betreffende pagina's.

Binnenkort dus nog meer techniek pagina's!

 

4A-GE motor

 

 

01-12-2016

 

Er is weer wat werk verricht aan de carrosserie van de auto. Ik ben nog steeds bezig om rotte plekken te repareren, dus kun je op de 'laswerk 2015' pagina zien wat ik als laatste gedaan heb.

 

 

08-10-2016

 

Het fotoalbum werkt ook weer en is gevuld met alle foto's. Ook een boel foto's die op de rest van de website niet te vinden zijn en enkele detail foto's zijn in het fotoalbum wel te vinden, dus neem vooral eens een kijkje!

Alleen de techniek pagina's moeten weer opnieuw tegevoegd worden, maar dat zal de komende tijd nog gebeuren.

 

 

06-10-2016

 

De vaste bezoekers van deze site hebben het waarschijnlijk al opgemerkt. De site is weer eens volledig vernieuwd!

Er zijn wat pagina's toegevoegd zoals 'Tips & Tricks' en er is nu zelfs een 'FAQ'. Bovendien is de opzet van de 'Reeds gedaan' pagina's nu wat anders. In plaats van een chronologische volgorde, waarin iedereen zich verloren zocht naar een bepaald onderwerp, zijn de pagina's nu gewijd aan de onderwerpen binnen een bepaalde categorie.

Ik hoop dat hiermee de gebruiksvriendelijkheid van de website weer een beetje verbeterd is. Bovendien ziet alls er weer net een beetje strakker uit als je het mij vraagt.

 

Ik hoop dat jullie het ook wat vinden. Het was een hoop werk, dus laat vooral jullie mening over de nieuwe website achter. Dat kan uiteraard via een mailtje, of in het nieuwe gastenboek!

 

 

22-05-2016

 

En wat betreft de auto zelf. Ik ben nog steeds druk bezig met herstelwerk aan de carrosserie. Dat is veel van hetzelfde. Kleine rotte stukjes verwijderen, en nieuwe stukjes plaatwerk inlassen.

En aan de onderzijde ben ik ook nog druk doende om alle paneelnaden gedeeltelijk door te lassen.

 

Onderkant van Corolla AE92 GT-S