Het Corolla AE92 GT-S Project

Een website over mijn lopende project

Nederlandse vlag Engelse vlag

Overige carrosserie

Sommige dingen zijn nu eenmaal niet een een bepaalde categorie te vatten of leveren geen pagina vullend onderwerp op. Enkele van die dingen staan op deze pagina beschreven.

 

Ik heb bijvoorbeeld een dolly gemaakt voor de auto. Op zich een heel simpel iets, maar het zorgde er wel voor dat de auto eenvoudig verplaatst kon worden.

Omdat ik toen nog geen lasapparaat of de beschikking had over een adres voor staal, is de dolly van hout gemaakt. Bovendien was het nog een heel stuk goedkoper en simpeler ook. Met 2 uurtjes had ik 'm klaar en kon de auto erop gezet worden.

 

Materialen voor dolly

 

Frame dolly

 

Dolly met wielen

 

Carrosserie met dolly op autoambulance

 

Niet alleen de onderzijde van de auto had een laag bitumen, maar ook aan de binnenkant zitten de nodige dreunplaten om geluidshinder te beperken. Onder deze bitumen dreunplaten wil nog wel eens wat roest ontstaan, dus leek het me verstandig om ze allemaal eens te verwijderen en te controleren hoe het ervoor stond.

 

Verwijderde bitumen

Een hoopje met restjes dreunplaat los in de auto. Alleen de dreunplaat rechtsboven moet er nog uit.

 

Ik heb dit klusje in de winter gedaan. Door de lagere temperaturen waren de bitumen platen hard en stug, wat me nu wel van pas kwam. Nu kon ik met een hamer en beitel redelijk eenvoudig de platen los slaan en brokkelden ze makkelijk uit elkaar.

 

 Alle bitumen verwijderd  Bitumen verwijderd uit kofferbak

Alle dreunplaten aan de binnenkant van de auto verwijderd.

 

De dreunplaten zal ik met der tijd vervangen door nieuwe exemplaren zodat het allemaal wat meer solide klinkt en de auto wat stiller zal worden.

 

Een andere leuke upgrade heb ik wederom uit Japan over laten komen.

Alle AE92 Corolla/Sprinter coupé modellen met spoiler hebben een 3e remlicht bij die spoiler zitten. Maar bij de Zenki en de USDM modellen is dat een gloeilampje dat in een behuizing onder de spoiler huist.

 

Originele spoiler met 3e remlicht

 

Op zich prima, totdat ik foto's tegenkwam van een Kouki spoiler. Deze hadden namelijk een geintegreede LED balk in de spoiler zelf. Dat zag er toch weer net even een stuk opgeruimder en gelikter uit.

Voor een leuk prijsje kon ik er een scoren in Japan, dus die heb ik mooi over laten komen.

 

Nieuwe bumper met geintegreerd remlicht

 

Ook had ik de achterlichten nog eens gemonteerd om gewoon eens te kijken hoe het allemaal ook alweer zat en hoe ze er aan toe waren. Ik was op dat moment van alles in Japan op aan het zoeken en wellicht moest er ook met de achterlichten nog wat gebeuren.

 

Verlichting gemonteerd

 

Hmmmm...daar was ook nog wel wat ruimte voor verbetering. Ik was al geen fan van de USDM kentekenverlichting, die in die grote uitstulpsels naast de lampen leefden. Bovendien had de nieuwe bumper ook al een set kentekenverlichting, dus dit zou een beetje dubbelop zijn.

De USDM lampen hadden bovendien hun beste tijd wel gehad, ze waren een beetje dof en vaal en bovendien waren ze ook nog eens beschadigd.

Dus ben ik wederom eens rond gaan kijken wat er op de veilingsites in japan beschikbaar was. Daar waren diverse achterlichten beschikbaar welke ik vele malen mooier vond dan de USDM verlichting.

Maar de Japanse coupés hebben een andere kont, waardoor deze lampen niet zouden gaan passen zonder wat stevig laswerk. Dat vond ik een beetje onnodig, zeker als er ook alternatieven zijn.

 

Zo vond ik ook de lampen van een Japanse Kouki Corolla Levin. Deze hadden hetzelfde kontje als mijn USDM coupé, maar gebruikten andere lampen, waarmee de lelijke kentekenverlichting ook meteen zou komen te vervallen. Deze heb ik meteen samen met de spoiler over laten komen.

 

Levin kouki achterlichten  Passen Levin kouki achterlicht

 

Dat stond lang niet gek. En het ruimde de achterkant een heel eind op. Helaas waren deze lampen tijdens het transport beschadigd geraakt. Bovendien zou er nog een extra stuk in het midden tussen de lampen moeten komen waar de kentekenplaat in bevestigd zou worden.

Gelukkig vond ik in Nieuw Zeeland iemand met een complete set die in topstaat verkeerde. Dus ook die heb ik maar over laten komen, want beschadigde lampen op de auto monteren was nu niet direct de bedoeling.

 

Complete set Levin Kouki achterlichten  Nieuwe achterzijde

 

Nieuwe spoiler en lampen geinstalleerd

Al met al een veel opgeruimder kontje zo!

 

De USDM auto's hadden zijspiegels die enkel op de Amerikaanse auto's werden gebruikt. Ze waren star en konden dus niet om klappen. Bovendien vond ik ze ook niet erg mooi of bij de auto passen. Ze ogen een beetje lomp op een verder redelijke ranke auto.

 

Originele GT-S zijspiegels

 

De Japanse spiegels vond ik vele malen mooier en beter bij de lijnen van de auto passen.

Na een kleine zoektocht op het internet kon ik een mooi setje van een coupé uit Japan over laten komen. Het mooie van de Japanse spiegels is dat ze ook bijna allemaal elektrisch inklapbaar zijn. Maar om dat te laten werken zijn er nog enkele onderdelen nodig, zoals de bedieningsknop en een relay.

Het relay was gelukkig ook los te koop in Japan, maar de bedieningsknoppen waren een groter probleem.

Het knoppen paneeltje heeft voor het inklappen van de spiegels een extra knopje dat het reguliere knoppenpaneeltje dus niet heeft.

Gelukkig bleek de Toyota Previa exact hetzelfde paneeltje te gebruiken en in Groot Britannië kon ik zo'n paneeltje vinden en over laten komen.

 

Spiegel bediening met retract knop

  Het paneeltje voor de elektrisch bedienbare spiegels mét het extra 'retract' knopje.

 

En even later kwam het pakketje uit Japan ook binnen met daarin de elektrisch verstelbare, verwarmbare en elektrisch inklapbare spiegels, inclusief het retract relay om het inklap mechanisme te laten werken.

 

Complete set electrisch inklapbare spiegels

 

Japanse spiegel gemonteerd

Dat staat toch een heel stuk beter als je het mij vraagt.