Het Corolla AE92 GT-S Project

Een website over mijn lopende project

Nederlandse vlag Engelse vlag

De hoofdkoppelingscilinder

De hoofdkoppelingscilinder kon ook wel een goede opknapbeurt gebruiken. De laatste keer dat ik even met de auto heb gereden werkte hij nog wel, maar het ding was inmidels toch al wat jaartjes uit, dus een kleine revisie kon natuurlijk nooit kwaad.

Ik had 'm ook in z'n geheel kunnen vervangen, maar dan zijn ze nog aardig prijzig. Er zijn ook revisiesetjes voor en dat leek me nog een stuk leuker om te doen ook.

 

Hoofdkoppelingscilinder

 

Dus eerst het hele ding maar eens demonteren om te zien hoe alles eraan toe was en wat er moest gebeuren om 'm weer zo goed als nieuw te krijgen.

 

Hoofdkoppelingscilinder in onderdelen

Alle onderdelen reeds netjes schoongemaakt en indien nodig gestraald.

 

Hoewel het meeste bestond uit aluminium onderdelen besloot ik deze toch van een verfje te voorzien. Het kan dan allemaal misschien niet echt roesten, maar heel fraai zag het er toch niet meer uit.

Ook heb ik met een permanent marker het een en ander geaccentueerd. Op het potje voor de vloeistof heb ik de niveau aanduiding ook wat duidelijker gemaakt, omdat eenmaal in de auto niet altijd even duidelijk te zien was of de vloeistof nu op niveau was of niet. En op de behuizing vond ik het er gewoon leuker uitzien.

 

 

Gereviseerde hoofdkoppelingscilinder

Het eindresultaat, weer zo goed als nieuw!